Ljetnje vrućine i problemi na autu: Šta obavezno treba provjeriti prije puta

Kolagen je veoma važan jer ulazi u sastav kostiju, kože, mišića, tetiva i hrskavice.
Ječam je nutritivno bogata žitarica koja je pala u sjenku ostalih, popularnijih vrsta. Ipak, od davnina je poznata kao namirnica koja se lako vari, sadrži dosta vlakana pa je zbog toga dobra za pokretljivost crijeva, obezbjeđuje tijelu neophodne vitamine poput vitamina B, A i E.
TOva supstanca je gradivno tkivo zglobova, hrskavice, ali i noktiju, kose, kože. Samim tim može pomoći da se održi elastičnost kože i spreči nastanak bora. Oljuštena zrna ječma nazivaju se biserni ječam zbog svog posebnog sjaja i mogu se spremati na više načina, a jedan od najlakših je kaša.
Sastojci:
2 čaše oljuštenog ječma
4 čaše vode vode
6 čaša mlijeka
Priprema:
U posudu sa žitaricama sipajte vodu i ostavite preko noći. Sutradan isperite i procijedite, pa žitarice sipajte u zgrejano mlijeko. Pustite da mleko provri, a zatim poklopite, smanjite temperaturu I na tihoj vatri kuhajte oko sat i po vremena.